< >

12

HISTORY

Supply Chain Award - Project of the Year 2016

Bekijk hier alle foto's.

Bridgestone & Bluecrux winnen de Supply Chain Award-Project of the Year 2016. SmartPallet wordt bekroond als beste Start Up!

Op 24 november 2016 werden de winnaars bekend gemaakt van de Supply Chain Award-Project of the Year 2016, tijdens een wervelend Gala Award Event in Kinepolis Antwerpen. De 13de editie was andermaal een groot succes bijgewoond door de grand cru van supply chain en logistiek in de Belgische bedrijfswereld.

In de namiddag stelden 4 finalisten hun genomineerd project voor aan het publiek:

  • Bridgestone & Bluecrux
  • Eandis
  • Philips Turnhout & PwC
  • Volvo Cars

3 Start-Up bedrijven presenteerden zich later aan het high-level publiek

  • Demerstee Transport Solutions
  • Nallian – CargoStream
  • SmartPallet

Het aanwezige publiek koos Volvo Cars als winnaar van de Prize of the Audience, met het project “Automotive Standards in Lean Logistics – The principle of Perfect Sequence”.
Met perfect sequence hebben ze ervoor gezorgd dat vanuit de klantenorders alle onderdelen op de juiste tijd en aan het juiste tempo aankomen bij het assemblagepunt.

prize_of_the_audience_2016_-_volvo_cars.jpg

Bart Devoldere, Post-Doc Researcher Innovation, Vlerick en voorzitter van de Start-Up Jury maakte het meest beloftevol nieuwe bedrijf binnen logistiek/supply chain bekend. Deze werd gekozen aan de hand van een online voting en een quotering van de professionele jury. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar:

SmartPallet
Gepresenteerd door:
Wiet Vande Velde, Oprichter van SmartPallet

SmartPallet bracht een revolutionair product op de markt: kartonnen paletten. Vooral in segmenten als luchtvracht, pharma, food en last-miledistributie blijkt dit een interessante oplossing. Karton is licht, robuust, duurzaam en daarboven ook hygiënisch. Iets om in het oog te houden dus!

start-up_supply_chain_award_2016_-_smartpallet.jpg

Christian Van Doorslaer, CEO van Cartamundi en voorzitter van de professionele jury maakte de winnaar bekend van de Supply Chain Award-Project of the Year 2016. Deze ging naar :

Bridgestone & Bluecrux
Visibility Project
Gepresenteerd door:
Henri-Xavier Benoist, VP Logistics & Supply Chain Europe, Bridgestone
Anneleen Tronquo, Partner, Bluecrux
Hun project werd opgestart om de end-to-end visibiliteit op productbeschikbaarheid en de betrouwbaarheid van de supply chain te verbeteren. Het is sindsdien één van de top drie tactische projecten binnen Bridgestone Europe. Hiermee verbeteren ze hun concurrentiepositie en de klanttevredenheid. On top konden ze ook hun kosten reduceren en meer verkoop realiseren.

supply_chain_award_project_of_the_year_2016_-_bridgestone_europe_&_bluecrux.jpg

Twee studenten vallen ook in de prijzen

Behalve de bedrijven vielen ook 2 high potential studenten in de prijzen.

Stijn Beliën van de UCLL mocht de prijs ontvangen voor beste Bachelor-Thesis in Supply Chain,. Niels de Smet van de UGent kreeg de award voor beste Master thesis in Supply Chain.

Stijn schreef zijn thesis over de bundeling van goederenstromen bij Toyota, Niels zijn thesis ging over het ontwikkelen van een “Forecast Excellence Roadmap”.

 

Proficiat aan alle finalisten en winnaars!

groepsfoto_winnaars_sca_2016.jpg