2017 EDITION

PRESS RELEASE (DUTCH):

Pfizer wint de Supply Chain Award - Project of the Year 2017.
Transmate wordt bekroond als beste Start-Up!

Op 23 november 2017 heeft Pfizer de prestigieuze Supply Chain Award – Project of the Year 2017 in de wacht gesleept tijdens een wervelend Gala Award Event in de AED Studios te Lint. Transmate won de Start-Up Supply Chain Award 2017.

De veertiende editie van de Supply Chain Award Gala Event, voor de eerste keer in de AED Studios te Lint, werd afgetrapt door de finalisten. Voor de Supply Chain Award – Project of the Year 2017 stelden Agfa Healthcare, De Meuter/Mergroup, JBC/Layton, Pfizer en Solvay hun project voor. Voor de Start-Up Supply Chain Award 2017 gaven PhiRater, Sensolus en Transmate het beste van zichzelf. Na een korte netwerkonderbreking ging het avondprogramma en de prijsuitreiking van start.

Pfizer slaat dubbelslag

Grote winnaar van de avond werd Pfizer, dat zowel de Supply Chain Award – Project of the Year 2017 als de Prize of the Audience in ontvangst mocht nemen voor het project ‘End-to-end In-transit Visibility’. Dankzij de TrackiT-app van Pfizer en haar aansluitende webversie kan men op alle mogelijke momenten binnen eenzelfde bedrijf real time-informatie zien over in-transit-vrachten of verzendingen, wat resulteert in een verbeterd proactief management van die kritieke bezorgingen.

Transmate boven bij de Start-Ups

Noël Vranckx en Philip Poppe, de founders van Transmate, wonnen de Start-Up Supply Chain Award 2017 met hun project ‘Smarter collaboration in Logistics’. Via een cloud based-platform helpen zij exporteurs, vrachtdragers en geadresseerden om nog beter samen te werken, te connecteren en hun supply chain te optimaliseren. Het nobele doel? Het fileleed in België aanpakken. Transmate haalde het van Sensolus, dat met STICKNTRACK niet-gemotoriseerde activa trackt, en PhiRater, dat bedrijven inzicht geeft in hun totale transportkost via ratings.

Twee studenten vallen in de prijzen

Naast Pfizer en Transmate vielen ook twee beloftevolle studenten in de prijzen. Mathias Vercauteren (HOGent) won de prijs voor de beste bachelorthesis in supply chain management met zijn onderzoek naar procesoptimalisatie van productiestukken in leeggoedflow bij Volvo Car Gent.

De prijs voor de beste masterthesis in supply chain management ging naar Sven Masy (VUB), voor zijn onderzoek naar de optimale lokalisatie van bedrijven met hoge logistieke noden in Brussel.

TAKE A LOOK AT THE PHOTOS